Historia zmian linku
Gdy kilka osób dzieli obszar roboczy lub integracja aktualizuje Twoje linki za pośrednictwem API, przydatne jest odpowiedzenie na pytanie "kto zmienił ten link i kiedy?"
Historia zmian prowadzi rejestr każdej edycji, usunięcia i przywrócenia dla każdego linku, w tym dokładnie tego, co uległo zmianie.

Gdzie to znaleźć
- 1Kliknij Linki w menu po lewej stronie i otwórz link, który chcesz sprawdzić.
- 2Kliknij Edytuj ten link, aby otworzyć stronę edycji linku.
- 3Poszukaj Historia zmian pod podglądem linku w prawym pasku bocznym. Zawiera ona listę ostatnich zmian.
- 4Kliknij Pokaż wszystko lub dowolny wpis, aby otworzyć pełną historię.
Pasek boczny jest wyświetlany na większych ekranach, więc użyj okna przeglądarki na komputerze stacjonarnym lub laptopie. Jeśli nie widzisz Historia zmian, nic nie zostało jeszcze zarejestrowane dla tego linku.
Co pokazuje każdy wpis
- Co się stało: link został Edytowano, Usunięto lub Przywrócono. Jeśli wszystkie linki w obszarze roboczym zostały usunięte naraz, wpis brzmi Usunięto razem ze wszystkimi linkami.
- Kto: adres email członka zespołu, który dokonał zmiany.
- Jak: skąd pochodzi zmiana: z pulpitu nawigacyjnego, klucza API, aplikacji OAuth, uwierzytelniania podstawowego, IFTTT lub systemu.
- Kiedy: data i godzina w Twojej lokalnej strefie czasowej.
- Co się zmieniło: w przypadku edycji każde pole, które zostało zmienione, ze starą wartością przekreśloną i nową wartością obok niej.
Zmiany reguł routingu
Zmiany w regułach kraju, urządzenia i routera są wyświetlane jako czytelna lista zamiast danych surowych:
- + reguła została dodana
- − reguła została usunięta
- ~ miejsce docelowe lub procent reguły uległ zmianie
Nazwy krajów są wyświetlane w Twoim języku, a reguły, które się nie zmieniły, są podsumowane jako liczba. Aby dowiedzieć się więcej o regułach routingu, zobacz jak przekierowywać według kraju.
Co nie jest rejestrowane
- Tworzenie linku nie jest wymienione jako zmiana.
- Historia rozpoczyna się od listopada 2026. Link, który był edytowany wcześniej, nie będzie pokazywać tych wcześniejszych zmian.
- Jest to na poziomie linku. Nie ma dziennika na poziomie całego obszaru roboczego ani eksportu zmian.
- Jest to tylko do odczytu. Aby cofnąć zmianę, edytuj link i ustaw ponownie starą wartość.
Każdy w obszarze roboczym może edytować jego linki (zobacz jak dodać użytkownika), więc historia zmian to najszybszy sposób, aby dowiedzieć się, co się stało, gdy link nagle zaczyna prowadzić w nieoczekiwane miejsce.
Często zadawane pytania
Czy mogę zobaczyć, kto usunął link?
Tak. Usunięte linki rejestrują, kto je usunął i kiedy. Jeśli link został przywrócony, przywrócenie jest również wymienione.
Dlaczego zmiana nie pokazuje użytkownika?
Zmiany dokonane automatycznie przez sam Linkly oraz zmiany dokonane przez osobę, której konto Linkly zostało usunięte, są przypisywane systemowi zamiast osobie. Zmiany dokonane za pośrednictwem API pokazują członka zespołu, który jest właścicielem klucza API.
Dostępność planu
Zawarte w każdym planie
Śledź 500 kliknięć miesięcznie za darmo.